TerugImprimer cette recette

VARKENSHAASJE EN KAASKROKET MET TOMME DE LISBELLE

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • +/- 600 g varkenshaasje van hoevevarken
  • 100 g buikspek
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 glas rode wijn
  • 6 Charlotte aardappelen
  • 100 g tomme de Lisbelle of andere tomme
  • 1 ei
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • paneermeel
  • 100 g bloem
  • dagverse groenten
  • 100 g boter
  • peper en zout van de molen

Stappen

  1. Bak het haasje aan alle kanten bruin in wat boter.
  2. Kruid met peper en zout.
  3. Laat verder bakken in de oven gedurende 4 minuten op 200 °C, vervolgens 10 minuten op 145 °C. Zet opzij.
  4. Voor de saus neemt u terug de pan waarin u het vlees hebt gebakken, bak er het buikspek in aan dat u in kleine blokjes hebt gesneden.
  5. Voeg het kruidentuiltje toe, de fijngesneden wortel en ui.
  6. Laat gedurende 2 minuten bakken.
  7. Deglaceer met de rode wijn en laat zachtjes inkoken.
  8. Giet het ingekookte vocht door een puntzeef en klop op met een nootje boter op de rand van het vuur.
  9. Voor de kroket met tomme, kookt u de aardappelen in water.
  10. Plet ze en kruid met peper en zout. Maak kleine rolletjes.
  11. Steek een stukje tomme in het midden van elk rolletje.
  12. Maak ze terug dicht en rol ze door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Tip: voeg zout toe aan het eiwit, zo smaakt de korst hartig.
  13. Bak de kroketten 2 à 3 minuten in de friteuse op 180 °C.
  14. Kook de groenten in gezouten water. Haal ze door de boter en kruid met peper en zout.
  15. Snijd het varkenshaasje in stukjes van 5 centimeter.
  16. Schik een stukje op het bord samen met een kroket.
  17. Schik de groeten op een lijn op het bord en versier met kruiden of eetbare bloemen.
  18. Overgiet het vlees met de saus.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht