TerugImprimer cette recette

GEBAKKEN KRIEKEN, AARDBEIEN EN FRAMBOZEN

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • 500 g ontpitte krieken
  • 2 el honing
  • 1 el olijfolie
  • enkele cl fruitige rode wijn
  • 1 el roze bessen laten trekken in 10 cl witte wijn
  • 1 el azijn
  • 6 bollen vanille-ijs of
  • aardbeiensorbet
  • blaadjes munt of basilicum.

Stappen

  1. Karamelliseer de honing en de olijfolie in een pan.
  2. Voeg er de krieken en aardbeien aan toe, die u op een hevig vuur licht laat aanzetten, maar heel kort om ze krokant te houden.
  3. Giet de azijn erbij en laat inkoken, deglaceer vervolgens met de wijn en de roze bessen. Het fruit mag nauwelijks gebakken zijn.
  4. Haal het fruit eruit, giet vervolgens de frambozencoulis in de pan en laat zachtjes koken.
  5. Giet een dun laagje coulis over het fruit en leg er 1 bol vanille-ijs of aardbeiensorbet in met een blaadje munt of basilicum. U kunt uw ijs ook zelf maken. Het recept zal dan nog lekkerder zijn.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht