TerugImprimer cette recette

ASPERGES MET SINAASAPPELBOTER

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 mooie sjalot
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 150 g boter
  • 20 cl vloeibare room
  • gemengde sla als garnituur.

Stappen

  1. Snij de sjalot in fijne reepjes. Laat lichtjes stoven in een kleine kookpan met een snuifje zout.
  2. Voeg een beetje geraspte sinaasappelschil en het geperst sap toe.
  3. Voeg ook de witte wijn toe en laat inkoken op een zacht vuur tot u 5 centiliter vocht over heeft.
  4. Voeg de boter in stukjes toe en roer ondertussen om. Voeg de vloeibare room toe tot u de gewenste dikte verkrijgt.
  5. Houd warm.
  6. Breng een grote kookpan met licht gezouten water aan de kook en voeg een klontje suiker toe. Schil de asperges.
  7. Dompel ze onder in het borrelende water en laat gedurende ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur tot ze zacht zijn. Zorg ervoor dat u ze goed afgiet.
  8. Schik enkele asperges op een bord, giet er een dun laagje saus over en dien op met een beetje gemengde sla met vinaigrette.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht