TerugImprimer cette recette

GEKONFIJTE VARKENSWANGEN

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 8 varkenswangen
  • 2 uien
  • 2 à 3 wortelen
  • 1 glas witte wijn
  • 3 dl vleesbouillon
  • kruidentuiltje: tijm, jeneverbes, laurier, salie
  • peper en zout

Stappen

  1. Snijd de uien fijn, snijd vervolgens de wortelen in schijfjes. Laat alles even stoven in wat olijfolie. Zet opzij.
  2. Bak de wangen even aan tot ze kleuren. Deglaceer met een glas witte wijn.
  3. Voeg vervolgens de bouillon toe en voldoende water om het vlees te bedekken, voeg dan de uien en wortelen toe. Breng tot aan het kookpunt om de alcohol uit de wijn te laten verdampen, zet vervolgens het vuur lager.
  4. Voeg naar believen kruiden en aromaten toe.
  5. Laat gedurende minstens 1 uur zachtjes sudderen, en voeg indien nodig geregeld wat bouillon toe.
  6. Om te weten of het vlees gebakken is zoals het moet, prikt u erin met een mes. Wanneer de draden zich zonder moeite losmaken, is het gerecht klaar om op te dienen. Anders laat u het nog wat sudderen.
  7. Serveer met aardappelpuree, gebakken aardappelen of frieten.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht