TerugImprimer cette recette
Ingrediënten
- 1 zeebaars (+/- 1,200 kg)
- 2 kg grof zout uit Guérande
- 5 eiwitten
- 400 g rijst (bij voorkeur rijst uit de Camargue)
- 4 wortelen en 1 ui.
Stappen
- Bereid de korst. Neem een slakom en meng hierin het grof zout met de eiwitten. U kunt enkele kruiden toevoegen (oregano of tijm), en peper.
- Mocht uw vishandelaar het niet gedaan hebben, maak dan de vis schoon en ontschub hem.
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Bedek de bodem van een schotel met een deel van de bereiding. Op dit bedje legt u de vis, bedek hem met de rest van de mengeling. De vis moet hermetisch ingepakt zijn. Druk indien nodig goed aan met de handen, want de kleinste barst zal de aroma’s laten ontsnappen.
- Zet gedurende 20 minuten in de oven.
- Schil de wortelen en snijd in stukjes naar wens. Laat ze gedurende zo’n tien minuten koken in gezouten borrelend water. Zorg ervoor dat ze licht krokant blijven.
- Kook de rijst op dezelfde manier.
- Verwarm een pan en bak hierin de fijngesneden ui bruin aan in een scheutje olijfolie.
- Aan tafel verwijdert u de korst. Fileer de vis en neem eventuele vastgekleefde zoutkorrels weg.
- Serveer met de rijst, de wortelen en de ui.