Retour à la liste des recettesImprimer cette recette

EENDENBORST MET HONING

Difficulté : 

4 personnes

Voir les vins associés

Ingrédients

  • 3 eendenborsten
  • 3 tl balsamicoazijn
  • 3 el bloemenhoning of andere
  • 800 g kleine knolrapen
  • peper en zout.

Étapes

  1. Maak een ruitvormige insnijding in de eendenborst aan de kant van het vel, enkel in het vet, zonder in het vlees te snijden.
  2. Bak de eendenborst op een hevig vuur in een gietijzeren stoofpan, met het vel op de bodem. De baktijd is afhankelijk van uw smaak, maar we raden als bakwijze ‘saignant’ aan. Na ongeveer 5 minuten, draait u het vlees om, en laat het verder bakken gedurende 2 à 3 minuten. Verwijder geregeld het vet tijdens het bakken.
  3. Zorg ervoor dat u het vlees niet te lang bakt, want dan verliest het aan smaak en malsheid.
  4. Bedek met aluminiumfolie en bewaar in de oven.
  5. Deglaceer de stoofpan met 1 eetlepel honing en 1 theelepel balsamicoazijn.
  6. Laat niet koken, want dan wordt de bereiding karamel.
  7. Kruid met peper en serveer met kleine knolrapen die gekookt werden in water en vervolgens gestoofd in boter.
Voir nos propositions de vins associés