TerugImprimer cette recette
QUICHE MET GROENE ASPERGES, SPEKBLOKJES EN GEITEKAAS
Moeilijkheid :
4 personen
Wijnkeuze bij dit gerechtIngrediënten
- 1 vel kruimeldeeg
- 1 bussel groene asperges
- 100 g gerookt spek, in fijne reepjes gesneden
- 50 g verse geitenkaas
- 2 eieren
- 20 cl vloeibare verse room
- peterselie
- peper en zout van de molen
Stappen
- Leg het kruimeldeeg in de vorm. Prik het deeg op de bodem in met een vork, zet vervolgens enkele minuten in de koelkast.
- Bak de spekreepjes bruin in een warme pan om ze lichtjes te grillen. Zet opzij en verwijder het overtollige vet.
- Laat de asperges gedurende 5 minuten koken in een kookpot met kokend water.
- Klop de verse room en de eieren. Kruid met peper en eventueel zout, want het spek zal al een zoutsmaak afgeven aan de bereiding.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de asperges in stukjes, en de geitenkaas in blokjes. Stort vervolgens samen met de spekreepjes over het kruimeldeeg uit.
- Giet hierover de bereiding room/eieren. Strooi er gehakte peterselie over.
- Zet gedurende 30 à 35 minuten in de oven.
- Haal de quiche eruit en verdeel in gelijke stukken.