TerugImprimer cette recette

CHOCOLADETAART UIT ANGOULÊME

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 vel zanddeeg
  • 3 eieren
  • 125 g griessuiker
  • 100 g chocoladepoeder
  • 150 g amandelpoeder
  • 50 g gesmolten boter
  • 3 el cognac
  • 2 el bloemsuiker en enkele hele gegrilde amandelnoten.

Stappen

  1. Smeer de taartvorm in met een beetje boter en bedek met het deeg. Prik het deeg op de randen in.
  2. Bereid de taartvulling: meng de hele eieren met de suiker en de chocoladepoeder, het amandelpoeder en de cognac.
  3. Voeg geleidelijk aan de gesmolten boter toe.
  4. Giet de vulling over het deeg uit en strooi de bloemsuiker over de taart (dit kan ook na het bakken gebeuren).
  5. Laat bakken in een matig warme oven. Laat afkoelen, versier vervolgens met de gegrilde amandelen of bloemsuiker.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht