TerugImprimer cette recette

GESTOOFD RUNDVLEES OP PROVENÇAALSE WIJZE

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 1,2 kg runderwang in blokjes gesneden
  • 4 kleine knolrapen, geschild en in 2 gesneden
  • 6 kleine wortelen, geschild en in stukken gesneden
  • 3 uien
  • 200 g spekblokjes
  • 1 tube tomatenconcentraat
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 liter rode wijn
  • ¼ liter water
  • rundsbouillon
  • bloem
  • olijfolie
  • peper en zout.

Stappen

  1. Verwarm 4 à 5 eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak er het vlees in aan tot het mooi gekleurd is.
  2. Voeg er vervolgens de groenten en het spek aan toe. Laat even bruin bakken.
  3. Wanneer de bereiding begint te bruineren, voegt u er het tomatenconcentraat en de look aan toe, meng vervolgens.
  4. In dit recept wordt de wijn als bindmiddel gebruikt. Giet de hele fles en het kwart liter water in de pan tot het vlees en de groenten helemaal onder staan.
  5. Voeg de bouillon en het kruidentuiltje toe. Breng de bereiding licht aan de kook. Zodra de bereiding begint te borrelen, zet u het vuur op de laagste stand en zet u er het deksel op.
  6. Laat het gerecht sudderen gedurende minimum 3 uur om het vlees te konfijten.
  7. Voeg nog enkele eetlepels bloem toe, waarbij u oplet om geen klonters te maken. U kunt het gestoofd rundvlees serveren met gestoomde aardappelen, pasta of rijst.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht