TerugImprimer cette recette

PAELLA

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 400 g « Bomba » rijst (rondkorrelige rijst, vergelijkbaar met die gebruikt wordt voor risotto)
  • 200 g kip
  • 150 g vlees van konijn (het is aanbevolen om een hele kip en een heel konijn te nemen, maar dit recept is maar voor 4 personen)
  • 75 g platte sperziebonen
  • 75 g « garrofò » (grote gedroogde witte bonen, typisch uit Valencia)
  • 1 blik tomaten in blokjes of, in de zomer, 500 g verse tomaten
  • 1 el zoete paprika
  • 2 à 3 draden saffraan
  • 1 teentje look
  • 20 escargots
  • 2 liter kippenbouillon
  • olijfolie vierge
  • water
  • peper en zout.

Stappen

  1. Laat de meeldraden saffraan in een bodempje water trekken, zodat ze hun parfum kunnen afgeven. Zet het saffraanwater in de koelkast.
  2. Snijd het vlees van de kip en van het konijn in stukken.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote paellapan. Bak de stukken vlees aan tot ze aan alle kanten mooi goud gekleurd zijn en zet vervolgens opzij.
  4. In de warme olie bereid u de sperziebonen op dezelfde manier. Zet ze daarna ook opzij.
  5. Giet de tomatenblokjes in het midden van de pan. Bak ze enkele minuten aan in de warme olijfolie, voeg vervolgens de witte bonen toe, de paprika, een beetje zout, het fijngehakt teentje look.
  6. Bevochtig met de kippenbouillon, vervolgens met het saffraanwater.
  7. Breng lichtjes aan de kook, en laat vervolgens sudderen op een zacht vuur gedurende 20 minuten. Voeg geregeld een beetje bouillon toe.
  8. Voeg de kip, het konijn en de escargots toe, laat nog een tiental minuten garen.
  9. Giet de rijst over de bereiding in de vorm van een kruis. Laat nog 5 minuten koken op een hevig vuur, verdeel vervolgens de rijst in de rest van de pan.
  10. Laat zo’n twintig minuten sudderen zodat de rijst de bereiding kan opnemen.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht