TerugImprimer cette recette

QUICHE MET GROENE ASPERGES, SPEKBLOKJES EN GEITEKAAS

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 1 bussel groene asperges
  • 100 g gerookt spek, in fijne reepjes gesneden
  • 50 g verse geitenkaas
  • 2 eieren
  • 20 cl vloeibare verse room
  • peterselie
  • peper en zout van de molen

Stappen

  1. Leg het kruimeldeeg in de vorm. Prik het deeg op de bodem in met een vork, zet vervolgens enkele minuten in de koelkast.
  2. Bak de spekreepjes bruin in een warme pan om ze lichtjes te grillen. Zet opzij en verwijder het overtollige vet.
  3. Laat de asperges gedurende 5 minuten koken in een kookpot met kokend water.
  4. Klop de verse room en de eieren. Kruid met peper en eventueel zout, want het spek zal al een zoutsmaak afgeven aan de bereiding.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Snijd de asperges in stukjes, en de geitenkaas in blokjes. Stort vervolgens samen met de spekreepjes over het kruimeldeeg uit.
  7. Giet hierover de bereiding room/eieren. Strooi er gehakte peterselie over.
  8. Zet gedurende 30 à 35 minuten in de oven.
  9. Haal de quiche eruit en verdeel in gelijke stukken.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht