TerugImprimer cette recette

Ribollita

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 700 g boerenkool
  • 80 g gedroogde witte bonen
  • 2 aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 selderstengel
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 takje tijm
  • 4 sneetjes Toscaans brood (knapperig wit brood zonder zout)
  • olijfolie
  • peper en zout

Stappen

  1. Laat de avond voordien de witte bonen weken in water. Zorg ervoor dat de kom niet tot aan de rand gevuld is, want hun volume zal verdubbelen.
  2. Snijd de wortel, de ui en de selderstengel in stukken en laat stoven in een pan met olijfolie.
  3. Voeg de tomaten en de tijm toe.
  4. 4. Snijd de bladeren van de kool in fijne reepjes. Wanneer de tomaten hun vocht beginnen af te geven, voegt u de kool en de bonen toe.
  5. Overgiet met 2 liter koud water, voeg zout toe en laat 2 uur sudderen op een laag vuur.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Neem een grote diepe schaal in terracotta of gelijk welk ander hittebestendig materiaal.
  8. Bedek de bodem met de sneetjes brood, giet de soep hierover uit en zet in de oven tot ze goudkleurig wordt.
  9. Kruid met peper van de molen en werk rijkelijk af met kwalitatieve olijfolie
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht