TerugImprimer cette recette

GARNAALKROKETTEN

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 kg gepelde garnalen
  • 15 eigelen
  • 3 l bisque van garnalen
  • 450 g boter
  • 600 g witte bloem
  • 10 g nootmuskaat
  • 25 g zout
  • 8 g cayennepeper
  • citroen
  • peterselie.

Stappen

  1. Maak een roux.
  2. Laat de boter smelten, ze mag niet kleuren, voeg dan de bloem toe.
  3. Breng de bisque aan de kook en giet hem bij de afgekoelde roux.
  4. Klop de bereiding op het vuur op tot het een dik deeg wordt.
  5. Kruid met zout, nootmuskaat en cayennepeper.
  6. Voeg de eigelen toe, vervolgens de garnalen.
  7. Giet het mengsel uit over een plaat.
  8. Laat gedurende 24 uur rusten in de koelkast.
  9. Geef de gewenste vorm aan de kroketten, paneer ze ‘à l’anglaise’ (bloem, eiwit, vervolgens paneermeel).
  10. Laat gedurende 5 minuten bakken op 180 °C. Haal voorzichtig uit de friteuse.
  11. Serveer met citroen en gefrituurde peterselie.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht