TerugImprimer cette recette

RAVIOLI MET FOIE GRAS

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 4 plakjes gebakken foie gras
  • 40 g zwarte knoflookpuree
  • 2 sjalotten
  • 1 mengeling eetbare bloemen
  • azijn
  • koolzaadolie extra vierge
  • peper en zout.

Kamillekruiding:

  • 100 g verse kamille
  • 80 g koolzaadolie extra vierge
  • 1 teentje look
  • 10 g sojasaus
  • 2 sjalotten.

Groentebouillon:

  • 300 g aromatische kruiden (anijsplant, oregano, laurier, bonenkruid, daslook)
  • 300 g water
  • 25 g sojasaus
  • 5 bessen Timut peper
  • peper en zout.

Pasta:

  • 200 g ultrafijne harde tarwebloem
  • 2 eieren
  • 1 snuifje zout.

Stappen

  1. Kamillekruiding: Snijd de sjalotten, kamille en look fijn en voeg de koolzaadolie en de sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Laat gedurende 12 uur marineren in de koelkast.
  2. Groentebouillon: Breng het water en de sojasaus aan de kook. Haal van het vuur en voeg de aromatische kruiden en peperbessen toe. Laat trekken tot het afgekoeld is. Filter en kruid af.
  3. Pasta: Meng de ingrediënten, kneed vervolgens gedurende 5 minuten. Laat gedurende 1 uur rusten in de koelkast. Haal door de pletmolen op de fijnste stand.
  4. Schik de gebakken plakjes op het raviolideeg dat u heeft ingestreken met eigeel. Voeg de kruiding toe, doe vervolgens dicht.
  5. Laat gedurende 3 minuten koken in kokend water.
  6. Schik de ravioli op een bord, verdeel de puree van zwarte look, kruid de bloemenmengeling met koolzaadolie en azijn, giet er vervolgens de warme bouillon over.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht