TerugImprimer cette recette

TERRINE VAN DRIE SOORTEN VIS

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 zalmfilet
  • 1 snoekfilet
  • 1 snoekbaarsfilet
  • verse room
  • 1 citroen
  • 3 eiwitten
  • 1 plantje bieslook
  • peper en zout.

Stappen

  1. Vraag aan uw vishandelaar om de vis te ontvellen.
  2. Mix de zalmfilet met een eiwit, laat vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Voeg vervolgens de verse room toe aan de bereiding. Zorg ervoor dat deze stevig blijft. De bereiding moet minstens de vastheid hebben van een puree en mag niet van de lepel lopen.
  4. Breng op smaak met een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout.
  5. Maak dezelfde bereiding voor de twee andere vissen. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 170 °C. Maak vervolgens de terrine.
  7. Snijd de bieslook fijn, en voeg toe aan de zalm. Meng alles.
  8. Neem een rechthoekige hittebestendige terrine. Bedek de bodem met een laag snoekbaars, daarop komt de zalm, vervolgens de snoek. Reken voor de dikte van elke laag zo’n 2 à 3 centimeter.
  9. Het bereiden gebeurt au bain-marie. Vul een grote pot met water, zet hierin de schaal met de terrine. Het water moet rondom de schaal staan, maar mag er in geen enkel geval boven komen te staan. Zet gedurende drie kwartier in de oven.
  10. Haal uit de oven en laat afkoelen vooraleer de terrine uit de schaal te halen.
  11. Dien de terrine op met light mayonaise of verse room geparfumeerd met bieslook.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht