TerugImprimer cette recette

TARTAAR VAN DORADE OP EEN BEDJE VAN GUACAMOLE

Moeilijkheid : 

4 personen

Wijnkeuze bij dit gerecht

Ingrediënten

  • 4 doradefilets van 100 g
  • citroensap
  • 1 takje verse anijs
  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • zalmeitjes
  • olijfolie
  • 1/2 vers stokbrood
  • peper en zout.

Stappen

  1. Vraag aan uw vishandelaar om 4 mooie dorades te fileren. Zet ze gedurende een klein uurtje in de koelkast.
  2. Snijd ze in blokjes van een halve centimeter, leg ze vervolgens in een slakom.
  3. Voeg hieraan 4 lepels olijfolie toe, een vleugje citroensap en verse, gesnipperde anijs.
  4. Kruid met peper en zout en zet gedurende minimum 1 uur in de koelkast.
  5. Haal de avocado’s uit hun schil. Snijd ze in grove stukken en mix ze tot het een zalf wordt.
  6. Snijd de tomaten in blokjes en meng ze met deze bereiding, samen met een eetlepel olijfolie, en een vleugje citroensap.
  7. Wanneer u aan tafel gaat, schikt u in een individueel schoteltje van uw keuze een laag tartaar, vervolgens een laag guacamole. Bovenop legt u een eetlepel zalmeitjes.
  8. Dien het gerecht op met sneetjes gegrild stokbrood, in de lengte doorgesneden.
Zie onze wijnkeuze bij dit gerecht